dilluns, 28 de juliol del 2008

Esment de Salvador Sunet Urgellès a "Un Museu al Carrer"

En l'article que va escriure al 1999 en Josep Elias a "La Veu de l'Anoia", feia esment que Enric Satué en un dels seus llibres feia referencia a l'Avi con J.Junet, segurament per alguna signatura que les "S" semblaven "J".

Finalment he trobat aquest llibre que os recomano: "Un Museu al Carrer: Lletres,imatges i tècniques dels rètols comercials a Catalunya" llibre de Enric Satué editat per el Diari de Barcelona i la Diputació a l'any 1984.

En aquest llibre ( que he localitzat a la xarxa de biblioteques: sistema de lectura publica de Catalunya), parlen de les diferents tècniques que es feien i fan servir per la retolació variada.

En el apartat de Rajola Vidriada o de València, hi ha una referència a J.Junet Urgellès ( en realitat, Salvador Sunet Urgellès, l'Avi)a la pàgina 150, explicant que estava establert a Hostafrancs ( en realitat era a Sants).

En el llibre apareixen obres que ja he publicat en aquest Blog, com les de Mèrida ( anís del mono i xocolates Amatller,obres originals de Casas i Rafael de Penagos), les de Bellver ( Freixenet i Rigol) i d'altres que encara no he pogut publicar ( inclòs alguna de derruïda ja en l'actualitat).

En propers post, aniré publicant algunes d'aquestes obres per descobrir i les que recordo que ja no existeixen, però que aquest llibre m'ha fet recuperar.

Salut